Vitaliteit

Onderscheid jezelf van de andere trainers door de innovatieve en functionele trainingsmethode van Ultieme instabiliteit. Verbeter de dynamische stabiliteit, voorkom blessures en bereid uw cliënten voor op het onverwachte.

Verbeter uw vitaliteits vaardigheden.

Tijdens de Vitality-stream leer je alles over vitaliteit en hoe Ultimateinstability daaraan kan bijdragen ernaar. Deze modules richten zich op specifieke toepassingen, variërend van persoonlijke en kleine groepstrainingen tot onze groepsfitnessconcept of onze module Healthy Ageing. Ontworpen voor personal trainers, bewegingstherapeuten, vitaliteits- en leefstijlcoaches.

Niveau 1 Stichting

Niveau 2 Group Fit, Smart Fit en Actief Ouder worden

Niveau 3 Gevorderd

ONDERZOEK

Wetenschappelijk onderzoek.

De onderzoeksgebieden op het gebied van dynamische stabiliteit staan ??niet stil. Hierin zit veel beweging velden en deze ontwikkelingen worden aangepakt binnen het concept van Ultieme Instabiliteit. Wij putten uit velen verschillende wetenschapsgebieden, van ecologie tot biomechanica en van neurowetenschappen tot robotica. Hoe centraal ook Tot onze benadering behoort de Dynamical Systems Theory, een gebied van de wiskunde dat wordt gebruikt om het gedrag van te beschrijven complexe dynamische systemen. Binnen de bewegingswetenschap wordt meer specifiek op deze theorie ingegaan Coördinatiedynamiek.

We hebben ons conceptuele raamwerk niet alleen gebouwd op solide wetenschappelijke theorie, we hebben er ook veel moeite in gestoken in het mogelijk maken van wetenschappelijke studies, specifiek met de toepassing van onze trainingsapparatuur. Gedurende dit proces zijn wij altijd ondersteunend geweest bij het leveren van apparatuur en advies over het juiste gebruik ervan. Echter deze onderzoeken worden uitgevoerd door onafhankelijke wetenschappers zonder enige andere belangenverstrengeling.

“Maak je geest leeg, wees vormloos, vormloos – zoals water. Je doet water in een fles en het wordt een fles. Nu water kan stromen of het kan crashen. Wees water mijn vriend."

Niveau 1 – Fundering.

De L1-introductiemodule bestaat uit een evenwichtige mix van theorie en praktijk. Tijdens deze module ben je dat maakte kennis met verschillende wetenschappelijke gebieden, theorieën en trainingsconcepten achter het gebruik van UI's training materialen gericht op persoonlijke en groepstraining. Hierdoor kunt u de relevantie begrijpen, zodat u dit kunt doen breng het eenvoudig over naar de sessies met uw klanten. In de praktijk maak je met een aantal kennis grondbeginselen en "eenvoudige regels" die uw trainingstoepassingen met de materialen van de UI eenvoudiger en beter maken effectief. Je leert ook de constraint-led approach coachingmethode. Een meer "hands-off"-methode die biedt u de tools om doelgerichte variabiliteit toe te passen binnen uw persoonlijke en groepstrainingen.

Sluit aan bij uw behoeften.

Niveau 2 – Modules.

Tijdens het tweede niveau van deze stream kunt u een module kiezen die aansluit bij uw specifieke behoeften.

  • Groepsfit.

    In deze module verkennen we de verschillende manieren waarop onze producten en werkwijzen in groepsverband kunnen worden toegepast setting en voor een breed scala aan participatieniveaus. We doorlopen verschillende trainingsopstellingen en verschillende trainingsdoelen. Je leert hoe je onze principes voor een breed publiek kunt toepassen en hoe je dat kunt doen navigeer door oefeningsprogressies en -regressies.

  • Slimme pasvorm.

    Tijdens deze module kijken we naar de toepassingen van onze methoden en materialen in Personal Training. Tijdens deze module leert u hoe u onze principes kunt toepassen op uw publiek. Hier leer je hoe verhoog de intrinsieke motivatie van uw klanten, vind het optimale uitdagingspunt en hoe u zich kunt aanpassen oefeningen die aansluiten bij de behoeften van uw cliënt. Je leert hoe je onze tools voor bewegingsscreening kunt toepassen en hoe u de juiste oefeningsprogressies en -regressies kunt vinden en er doorheen kunt navigeren om op te bouwen blijvend resultaat voor uw klanten.

  • Actief ouder worden.

    Binnen de module Active Ageing onderzoeken we de anatomie, biomechanica en neurofysiologie van veroudering persoon. Hier leer je over de verschillen tussen het ouder wordende lichaam en een jeugdig lichaam en hoe dit heeft invloed op de opleidingsbehoeften. We zullen kijken naar de nieuwste wetenschap over effectieve trainingsstrategieën en praktische richtlijnen om de meest effectieve trainingsinterventies te ontwikkelen die het meeste helpen voorkomen voorkomende verwondingen en het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven. Tijdens het practicum werk je aan de casus studies en we zullen specifieke oefeningsprogressies en -regressies voor deze specifieke oefening doorlopen publiek.

Niveau 3 – Gevorderd.

Word een gecertificeerde UI Master Trainer en leer hoe u de methodieken toepast in uw eigen context en case studies met topsporters in allerlei sporten. Ga tijdens deze geavanceerde cursus verder dan de basisbeginselen van vitaliteit cursusdag die dieper ingaat op de theorie en praktijk van de voorgaande niveaus. Tijdens de cursus gaan we aan de slag op relevante cases van de deelnemers zelf. Ook wordt er een raamwerk besproken, waarmee je kunt toepassen de methode aan verschillende klanten.

COACHING

Banner-IMG_2x

Jouw leraar.

Paul Venner is een specialist in menselijke beweging en atletische prestaties en heeft een Master of Science in Kracht en conditie. Hij werkte als kracht- en conditiecoach voor het Olympisch Instituut van de Nederland en is momenteel actief als Head of Athletic Performance voor het Nederlandse Honkbal & Softbal Federatie en adviseur voor eliteclubs.

Banner-IMG_2x