Sport

Streef ernaar om de beste prestaties bij atleten naar boven te halen door middel van innovatieve en functionele trainingsmethoden. Verbeter hun dynamische stabiliteit, voorkom blessures en bereid ze voor op het onverwachte en onzekere.

Verbeter uw sportcoachingvaardigheden.

De sportstroom is bij uitstek geschikt voor de strevende en enthousiaste sportcoach, atletische ontwikkeling of kracht- en conditiecoach, personal trainer of sportfysiotherapeut. Soms zijn we geneigd dat te vergeten elke sport is uiteindelijk slechts een spel, gespeeld in een specifieke omgeving met specifieke taken en regels. Tijdens de educatiestroom Sport gaan we verder dan de basis van de sport zelf en kijken we dieper naar de basis onderliggende bewegingspatronen waaruit de bewegingen zijn opgebouwd en hoe we deze kunnen verbeteren onze sportprestaties verbeteren.

Niveau 1 Stichting

Niveau 2 behendigheid, hardlopen en overhead

Niveau 3 Gevorderd

Leer hoe u onze principes specifiek binnen uw regio kunt toepassen. Elke stream heeft zijn eigen L1 fundamentele werkplaats. Gevolgd door een paar L2-modules die kunnen worden uitgekozen en gekozen, afhankelijk van het specifieke behoeften. En elke stream wordt afgesloten met een L3 gevorderden cursusdag.

ONDERZOEK

Wetenschappelijk onderzoek.

De onderzoeksgebieden op het gebied van dynamische stabiliteit staan ??niet stil. Hierin zit veel beweging velden en deze ontwikkelingen worden aangepakt binnen het concept van Ultieme Instabiliteit. Wij putten uit velen verschillende wetenschapsgebieden, van ecologie tot biomechanica en van neurowetenschappen tot robotica. Hoe centraal ook Tot onze benadering behoort de Dynamical Systems Theory, een gebied van de wiskunde dat wordt gebruikt om het gedrag van te beschrijven complexe dynamische systemen. Binnen de bewegingswetenschap wordt meer specifiek op deze theorie ingegaan Coördinatiedynamiek.

We hebben ons conceptuele raamwerk niet alleen gebouwd op solide wetenschappelijke theorie, we hebben er ook veel moeite in gestoken in het mogelijk maken van wetenschappelijke studies, specifiek met de toepassing van onze trainingsapparatuur. Gedurende dit proces zijn wij altijd ondersteunend geweest bij het leveren van apparatuur en advies over het juiste gebruik ervan. Echter deze onderzoeken worden uitgevoerd door onafhankelijke wetenschappers zonder enige andere belangenverstrengeling.

“Waarom trainen we zo voorspelbaar: met vaste oefeningen, herhalingen en gewichten streven we naar het perfecte beweging, terwijl ons dagelijks leven gevuld is met het onverwachte en onvoorspelbare?”

Niveau 1 – Fundering.

De L1-introductiemodule bestaat uit een evenwichtige mix van theorie en praktijk. Tijdens deze module ben je dat maakte kennis met verschillende wetenschappelijke gebieden, theorieën en trainingsconcepten achter het gebruik van UI's training materialen gericht op sport. Hierdoor krijgt u inzicht in de relevantie, zodat u deze eenvoudig kunt overbrengen naar de sessies met uw atleten. In de praktijk maak je kennis met enkele basisprincipes en “eenvoudige regels” die uw trainingstoepassingen met de materialen van UI eenvoudig en effectiever maken. Je leert ook de Coachingsmethode op basis van beperkingen. Een meer ‘hands-off’-methode die u de tools biedt om toe te passen doelgerichte variatie binnen uw training.

Sluit aan bij uw behoeften.

Niveau 2 – Modules.

Tijdens het tweede niveau van deze stream kunt u een module kiezen die aansluit bij uw specifieke behoeften.

  • Wendbaarheid.

    In deze module onderzoeken we de functionele anatomie, biomechanica en neurofysiologie van behendigheid. Je zal leren welke patronen en mechanismen belangrijk zijn om de dynamische stabiliteit van wendbaarheid te optimaliseren prestatie verbeteren. We zullen de rol van motorische controle en variabiliteit in behendigheid onderzoeken en suggesties doen toepassingen met behulp van onze producten en methoden om techniek en coördinatie te verbeteren. Tijdens het practicum je analyseert behendigheidspatronen en leert specifieke oefeningen om enkele van de meest voorkomende problemen te behandelen problemen met stapsgewijze progressies en regressies.

  • Rennen.

    Deze module onderzoekt de functionele anatomie en neurofysiologie van hardlopen. Je leert welke patronen en mechanismen zijn belangrijk om de dynamische stabiliteit van hardlopen te optimaliseren en de prestaties te verbeteren. Wij zal de rol van motorische controle en variabiliteit bij hardlopen onderzoeken en toepassingen voorstellen met behulp van onze producten en methoden om techniek en coördinatie te verbeteren. Tijdens het practicum analyseer je de looppatroon en leer specifieke oefeningen om enkele van de meest voorkomende problemen mee te behandelen stapsgewijze progressies en regressies.

  • Overhead.

    In deze module onderzoeken we de functionele anatomie, biomechanica en neurofysiologie van de overhead atleet en in het bijzonder van de werpbeweging. Je leert wat patronen en mechanismen zijn belangrijk om de dynamische stabiliteit van het werpen te optimaliseren en de prestaties te verbeteren. Wij zullen de rol van motorische controle en variabiliteit bij overheadsporten en suggesties voor toepassingen om de techniek te verbeteren en coördinatie. Tijdens het practicum analyseer je werppatronen en leer je deze specifiek toe te passen oefeningen om enkele van de meest voorkomende problemen te behandelen met stapsgewijze progressie en regressie.

Niveau 3 – Gevorderd.

Word een gecertificeerde UI Master Trainer en leer hoe u de methodieken toepast in uw eigen context en case studies met topsporters in allerlei sporten. Ga verder dan de basis van sport tijdens deze gevorderdencursus dag die dieper ingaat op de theorie en praktijk van de voorgaande niveaus. Tijdens de cursus gaan we aan de slag relevante cases van de deelnemers zelf. Ook wordt er een raamwerk besproken, waarmee je de methodiek kunt toepassen methode voor verschillende klanten.

COACHING

Banner-IMG_2x

Jouw leraar.

Paul Venner is een specialist in menselijke beweging en atletische prestaties en heeft een Master of Science in Kracht en conditie. Hij werkte als kracht- en conditiecoach voor het Olympisch Instituut van de Nederland en is momenteel actief als Head of Athletic Performance voor het Nederlandse Honkbal & Softbal Federatie en adviseur voor eliteclubs.

Banner-IMG_2x