Over ons

Hoofdstuk een -

De vraag.

“Waarom trainen we zo voorspelbaar: met vaste oefeningen, herhalingen en gewichten streven we naar het perfecte beweging, terwijl ons dagelijks leven gevuld is met het onverwachte en onvoorspelbare?”

Wij geloven in bewegingsverbetering door het gebruik van dynamische training. Om efficiënt te kunnen bewegen heeft het lichaam behoefte aan beweging stabiliteit op specifieke momenten. Dus door het lichaam voor te bereiden op voortdurende veranderingen – die van onze kant komen omgeving of complexe taken buiten onze comfortzone – we verbeteren ons motorsysteem en verhogen de effectiviteit beweging.

Onze visie- en stabiliteitstrainingsmethodologie genaamd Ultimateinstability® zorgt ervoor dat de variabelen – van interactie tussen mensen, hun taken en de omgeving – worden getraind en verbeterd en dit alles kan worden verbeterd via onze producten. Zo wordt u veelzijdiger en robuuster.

Hoofdstuk twee -

Het antwoord geven.

De vraag waarmee we begonnen was precies de vraag die Paul Venner als jonge atleet intrigeerde en student toen hij rondkeek in de sport-, therapie- en fitnessbranche. Het is niet de sterkste of de slimste die overleeft, maar degene die zich aanpast om de evolutionaire strijd te overleven; zoals Karel concludeerde Darwin.

Als verandering en aanpassing de belangrijkste factoren zijn, waarom implementeren we dat dan niet in onze beleidsmaatregelen? opleiding? En dit was het eureka-moment waar Paul naar op zoek was; Niets is zo flexibel en dynamisch als water. Dit leidde in 2010 tot de creatie van de Aquabag™, gevolgd door verschillende maten en vormen zoals de Aquaball™.

De duurzaamheid door het wildwaterraftingmateriaal en hun lichte en compacte formaat wanneer ze leeg zijn, maakt ze perfect om mee te nemen op vakantie, trainingskampen of als sportprofessional onderweg.

Hoofdstuk drie -

Bekroond en erkend.

Na de eerste adoptie van het Ultimateinstability®-productassortiment met de Aquabag™ en Aquaball™ was dat het geval tijd om de Hydrovest® aan de wereld te introduceren. En we zijn nog steeds vereerd met hoe goed het werd ontvangen, zelfs het winnen van de titel van 'Nationale Sport Innovator Award' uitgereikt door Sportinnovator.

Onze Hydrovest® maakt het gebruik van water mogelijk en de trainingsmethodiek Ultimateinstability kan worden geïmplementeerd in nog meer toepassingen binnen Sport, Therapie en Vitaliteit. Bijvoorbeeld robijnrode spelers die willen verbeteren hun evenwicht, valpreventie voor ouderen of revalidatietraining en de lijst gaat maar door.

Hoofdstuk vier -

De ultieme instabiliteit houdt aan.

Momenteel zijn Ultimateinstability® – trainingsmethodieken en producten – een geïntegreerd onderdeel van topklasse sport en zijn atleten. Op professioneel en olympisch niveau worden onze producten gebruikt, variërend van voetbal, rugby, honkbal, tennis, atletiek, hockey, zwemmen en meer.

Met de adoptie van diepgaande atleten en topsport heeft onze visie zich verder verspreid dan wij zou dat in eerste instantie gedacht hebben.

  • Uitgebreide scholing binnen de pijlers Sport, Therapie en Vitaliteit.
  • Onze trainingsapplicatie met meer dan 300 unieke animaties van Ultimateinstability-producten en oefeningen. Toegevoegd bonus is 10K+ oefeningen met bekende producten.
  • Uitdagende groepscursussen voor exclusieve sportscholen.
  • Effectief en goedgekeurd valpreventieprogramma voor ouderen.
  • Uniek en effectief vitaliteitsprogramma voor bedrijven genaamd UI@Work om de Ultieme Instabiliteit mogelijk te maken methodiek binnen het bedrijf.

Duurzaamheid -

Een reis zonder einde.

“We kunnen niet gezond zijn zonder een gezonde planeet.”

David Suzuki