Cursussen

Ultimateinstability is een filosofie van bewegingsoptimalisatie. Het is een concept over dynamische stabiliteit en het leert ons hoe we onze levenskwaliteit kunnen verbeteren door ons aanpassingsvermogen, robuustheid en veerkracht te vergroten. Het leert ons hoe we moeten omgaan met het onzekere en hoe we moeten omgaan met verstoringen die ons anders wakker zouden hebben geschud.

Waarom UI-cursussen?

Onze cursussen zijn zo opgezet dat ze zowel de aspirant als de ervaren bewegingsprofessional ondersteunen, om de principes en filosofie van Ultimateinstability gedurende hun hele praktijk te gebruiken. Kennis van onze principes en filosofie geeft u een beter inzicht in hoe u deze op verschillende manieren en in verschillende situaties kunt toepassen.

Gerichte aanpak.

Om onze principes specifiek binnen jouw vakgebied te leren toepassen, bieden wij drie verschillende stromen aan; Sport, Therapie en Vitaliteit. Elke stream heeft zijn eigen L1-basisworkshop. Gevolgd door enkele L2-modules die kunnen worden uitgekozen en gekozen afhankelijk van de specifieke behoeften. En elke stream wordt afgesloten met een L3 gevorderden cursusdag.

Theorie & praktijk.

Elke module bestaat uit een uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk en is opgebouwd op een manier die het beste aansluit bij het leerproces van de deelnemers. De theorie heeft een sterk fundament in de peer-reviewed wetenschap met betrekking tot dynamische stabiliteit en motorisch leren. Bovendien wordt de nadruk gelegd op de praktische relevantie en vertaling van deze inzichten. Wat leidt tot een beter begrip en een effectievere implementatie.

Sport

Binnen deze module behandelen we hoe Ultimateinstability en het gebruik van plotselinge instabiliteit kunnen worden gebruikt om bewegingen binnen sportprestaties op hoog niveau te verbeteren en te perfectioneren. Deze stroom is bij uitstek geschikt voor de ambitieuze en enthousiaste sportcoach, atletische ontwikkelings- of kracht- en conditiecoach, personal trainer of sportfysiotherapeut.

Behandeling

Binnen deze module zullen we ons specifiek richten op de toepassingen van Ultimateinstability tools en principes in de revalidatie. Deze stream is specifiek bedoeld voor fysiotherapeuten ongeacht de doelgroep. De verschillende modules behandelen specifieke gebieden en gerelateerde verwondingen.

Vitaliteit

Tijdens deze stream leer je alles over vitaliteit en hoe Ultimateinstability daaraan kan bijdragen. Deze modules richten zich op specifieke toepassingen, variërend van persoonlijke en kleine groepstrainingen tot ons groepsfitnessconcept of onze module Healthy Ageing. Ontworpen voor personal trainers, bewegingstherapeuten, vitaliteits- en leefstijlcoaches.

Niveau 1

Fundering

Level 2

Wendbaarheid

Kern

Groepsfit

Rennen

Bovenste extremiteiten

Slimme pasvorm

Overhead

Lagere ledematen

Actief ouder worden

Niveau 3

Geavanceerd

Verspreid de filosofie.

Word een UI Master Trainer.

Anderen de filosofie van ultieme instabiliteit willen leren; hoe om te gaan met het onzekere en hoe om te gaan met verstoringen die ons anders wakker zouden hebben geschud? Word een UI Master Trainer en leer hoe u de methodieken kunt toepassen in uw eigen context en in case studies met topsporters in allerlei sporten.

Stay on top on movement education.

Sign-up for e-books, insights and more.